Dijous, 28 de Març de 2024
Vilaplana - La Mussara Vilaplana - La Mussara
Muntanyes de Prades
Baix Camp - Camp de Tarragona
 
 
Benvinguda
 
Turisme
Com arribar
Allotjaments
Restauració
Casal Vilaplanenc
Activitats
Muntanyes de Prades
 
El Poble
Situació
Història
Les Cases i els Renoms
Terme municipal - any 1960
 
Ajuntament
 
Administració Oberta
 

 
  
El Poble

  Les Cases i els Renoms
:: Imatge 1
:: Imatge 2
:: Imatge 3
:: Imatge 4
:: Imatge 5
:: Imatge 6
:: Imatge 7

  Imatge 5
Fotografia cedida per Emília Estivíll
 
Cal Rafael

Sota cal Marc. De les tres cases que constitueixen aquest grup és la que guaite damunt el camí de les tosques. L'antic propietari era Salvador Joanpere i Rius, que va marxar a Reus l'any 1912.
 
Cal Marc

No s'hi te record de veure vist viure mai ningú. Es considera una de les mes antigues del poble, está entre cal Rafeel i cal Cassoles. Aquest grup de tres cases es troba sota el camí de les Grases i damunt el de les tosques. Escomenta amb admiració que ha cal marc hi havia uns cremallers a la llar, subjectes a pagament censal, el qual era satisfet en forma de misses i puntualment cada any.Es diu que el propietari era del mas del Canet.
 
Cal Cassoles

Abans s'havia conegut per cal Josepet, Cal Mion, i cal Mosso. Está tocant a cal Marc. De les tres que constitueixen aquest grup és la més próxima al camí de les Grasses. L'amo era Antón Cavallé i Robert, que era germá de Joan Pau Cavaller,amo del mas del Joan Pau, en morir els jaios l'any 1942, els fills van anar a viure a ca L'Estevenet fins l'any 1958.

 
Cal Gravat

O ca la gravada. Entrant a la Mussara pel Camí de les Grases, és la primera que es troba. Junt amb ca la Tiana, ca la Puça i ca L'Esteve, constitueix el grup més oriental dels edificis disseminats que es consideren forman part del nucli rural. La propietària era Maria balañà i Abelló, va morir l'any 1928 , era vïdua de Miquel camafort i Rius.

 
Ca la Tiana

També coneguda per cal Tià, o ca la Caragolina .Está entre ca la Puça i Cal Gravat. Es tracta d'una casa petita i rònega a la qual no hi havia record d'aver-hi vist viure mai ningú.
 
Ca la Puça

També coneguda per ca la Puçeta o cal Pucetó. Entre ca la Tiana i ca l'Esteve. No es te el record d'haver vist viure mai ningú.
 
Ca l'Esteve

Está tocant a ca la Puça, és una de les mes antigues del poble. El propietari era Jaume Joanpere i Rosés, conegut per Jaume de l'Esteve, que s'en va anar a Cornudella al mas del Pinyol. L'ultim en viure va ser Pere Vallverdú conegut per "Pere Naio" que l'any 1952 va marxar al mas de Mariner de Vilaplana.
 
Fotografies ...
... retrospectiva
... a l'actualitat
 
Vídeo
 
Enllaços de la Mussara
 
Fonts d'informació
 
Serveis
Ajuda'ns a millorar
Llibre de visites